Пред БНТ ври! Президентът Радев гостува в „Панорама”, посрещнаха го протестиращи и контрапротестиращи

Пред БНТ ври! Президентът Радев гостува в „Панорама”, посрещнаха го протестиращи и контрапротестиращи

Едните искат импийчмънт на държавния глава, а другите – оставка на правителството

Пред сградата на БНТ в момента ври. Президентът Румен Радев след минути ще гостува в „Панорама”, а да го посрещнат отвън се бяха събрали две агитки – на протестиращи срещу държавния глава и контрапротестиращи – демонстранти, които не харесват правителството и са дошли, по собствените им думи, да защитят президента.

Първите искат оставка и импийчмънт на Румен Радев. Те го освиркваха мощно щом слезе от кола на НСО в 20:40 часа и крещяха „предател“.

От другата страна, с плътен полицейски кордон бе отделена другата група демонстранти. Те също искат оставка, но не на държавния глава, а на премиера Бойко Борисов.

По-рано през деня въпросната група изпрати до медиите декларация, с която призова за подкрепа. Под нея се бяха подписали следните формирования – „Протест Блокада”, „Палатковите лагери пред СУ” и НГИ „Системата ни убива”.

В текста се посочи, че подкрепят Румен Радев и ще го „бранят от провокации”. „Няма да забравим 9 юли, когато той излезе пред нас и извика „Мутри, вън!”. От тогава, до ден днешен си остана единствената реална опозиция на властта”, пишат те.

Малко по-рано тази вечер се получи сериозно напрежение с една от протестиращите организации – тази на БОЕЦ, тъй като лидерът им Георги Георгиев прочете декларация с въпроси към Румен Радев, които не се харесаха на демонстрантите от тази страна на барикадата.

В категории: Политика

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *