Господарят на ефира Борис Касиков изригна: Баща съм на двама невръстни наркомани!

Господарят на ефира Борис Касиков изригна: Баща съм на двама невръстни наркомани!

Не на дистанционното образование, защото то произвежда тъпаци и телефонни наркомани, отсече Борис Касиков

Бившият господар на ефира от Варна Борис Касиков разпердушини родителите и модела на дистанционното обучение, който влиза в сила от днес до 25 ноември важи за учениците от 6 до 12 клас в Бургас, но и във Варна.

„Баща съм на двама невръстни наркомани“, изригна Касиков на страницата си във Фейсбук и провокира стотици реакции на родители, ученици и учители.

Ето и цялото обръщение на Борис Касиков, което разтърси мрежата:

„Наркоманията не се отнася само и единствено към тези, които употребяват наркотици. Днешните деца са наркомани поради тяхната остра зависимост към мобилните устройства и смартфоните. Това е съвременната наркомания.

Аз имам двама наркомани вкъщи – големият е на 12 г. и е малко по-добре, тъй като извършва и друга дейност, освен да лежи и да гледа в телефона. С малкия ми син, който е едва на 9 г., имам грандиозен проблем. Той не се интересува от нищо друго, освен от играта “Brawl Stars”. Не съм я играл тази игра, хабер нямам за какво става въпрос, но ще ви кажа какво ми се случи. Идва жена ми и ми казва, че малкият не ще да учи и трябваше да му обещая, че ще му платя пасове за играта, за да започне да учи. Аз онемях. Попитах я – знаеш ли колко пъти съм обяснил на малкия си син, че не трябва да се дават пари на игрите, защото това е измама, не е правилно. Тя ми отговаря – какво да направя, когато всички родители в класа на малкия ни син вече са платили пасове на техните деца.

Затова правя това видео – надявам се поне на едно родителско тяло да му набия акъл в главата. „Хора, на какво възпитаваме децата си – че като им платим пас, ще станат по-красиви и силни. Така ли възпитаме децата си да постигат нещо с труд и упоритост. Вие, които плащате пасове, сте същите, които искате да направите така, че дистанционното обучение да се въведе отново, да продължи до края на ноември. Защото в края на ноември ще свърши Ковида, нали? Или ще стане: Айде до Нова година!

Безкрайно съм възмутен. Има атака срещу моето семейство – били сме едни от петимата родители, които си пратили децата на училище. Как не ни е срам? И какво като им напишете домашните и извадите шестици, щото майките им са писали домашните. Какво ще стане с тези деца, а? Докога ще ги кърмите? Не е ли смисълът на образованието първо детето да се социализира, второ – да ходи на училище, трето – да спортува, четвърто – да играе и пето – да комуникира. Или просто – дай да ги наврем вкъщи децата, защото има кой да ги гледа. Ами, някои нямат, а и да имат – не е правилно. Децата трябва да ходят на училище, не трябва да им се пишат домашните и ми писна да конкурирам детето ми, което си пише само домашните с някакъв папунчо, на когото майка му ги е написала. Това е безобразие. Това не е възпитание и тези деца, които отглеждаме – съвременните наркомани, не знам защо ги отглеждаме.

Не на дистанционното образование, защото то произвежда тъпаци и телефонни наркомани.“

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *