Близки до премиера разкриха как са лекували Борисов!(ПОДРОБНОСТИ)

Близки до премиера разкриха как са лекували Борисов!

Състоянието на премиера Бойко Борисов остава сериозно и за него се грижат специалисти. Както е известно, Борисов е заразен с коронавирус. Той обаче отказал да влезе в болница.

При Бойко Борисов още няма изчистване на вируса, въпреки че са минали 14 дни от заразяването му. Това научихме от “24 часа”, които неофициално се позовават на членове на премиерския екип. Официална информация все още няма.

В неделя отново е бил направен PCR тест на Борисов, който пак е дал положителен резултат. В понеделник сутрин преди онлайн заседанието на правителството е взета нова поредна проба.

Премиерът обяви, че е заразен с коронавирус на 25 октомври, неделя. Оттогава се лекува във вилата си в Бояна, като бе съобщено, че за него се грижи личен лекар.

Вирусът често пъти се изчиства след повече от 20-30 дни и това не е толкова страшно, коментираха лекари, които всеки ден работят със заразени с COVID. По-притеснителното обаче е, че състоянието на премиера се е влошило в края на миналата седмица.

Промяната се чува и при включванията на премиера във фейсбук отпреди дни и преди часове – този понеделник. Гласът му е дрезгав, усеща се трудно дишане, има и кашлица.

Причината за заразата, продължаваща 14-ти ден, е че Борисов в началото на болестта отказал да бъде приет в болница, за да получи по-специализирани грижи. В момента за него се грижели вече специалисти, вливали му и системи, правели и инжекции.

За разлика от премиера Борисов лидерът на БСП Корнелия Нинова предпочете да влезе в болница веднага, след като стана ясно, че е инфектирана. Тя бе приета във ВМА на 30 октомври, където е включена на системи. И след лечение, продължило по-малко от седмица, бе изпратена от лекарите да се долекува вкъщи.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *