Борисов: Не може да ми говорите, че искам да купя избори, като се грижа за хората

Борисов пред немска медия: Аз съм успешен политик, но личния ми живот е пълен провал!

Наред с всички решения, които взеха на заседанието на МС относно медицинските въпроси, Борисов отговори и на критики на опозицията.
„Уважаеми господа от опозицията, Вие не може да ми говорите, че искам да купя избори, като се грижа за хората. Години наред пак съм ги обичал, но фискалната рамка е била по-важна за пътя на България. Затова съм го правил. Сега трябва да запазим хората и икономиката“, смята премиерът.

По думите му за улеснение на лекарите и пациентите е готов единният медицински протокол, по който се лекуват хората, които са на домашно лечение.

„За тези, които не са се срещали с вируса, важат правилата за маските и дистанцията. Те работят и не трябва да им се пречи да работят. За тези, които COVID ни покоси, трябва да имаме 100% готовност за всеки, който се е влошил, да отиде и по лекарски медицински протокол да се погрижим за него. Трябва да се помисли как да отличим тези, които вече са преминали болестта. Те трябва да работят, но и трябва да ангажираме максимално личните лекари, които да следят медицинския протокол вкъщи“, заяви той.

Днес премиерът изиска от здравния министър да се осигури възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, а и в страната, от пациенти, преболедували COVID-19.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *