Климатолог съветва: Вадете зимните дрехи, зимата ни връхлита!

Климатолог съветва: Вадете зимните дрехи, зимата ни връхлита!

Още по-малко от седмица ще се радваме на меката есен. След това вятър северняк ще докара зимата у нас.

Това прогнозират метеоролозите, които очакват до другата сряда времето все пак да остане тихо, спокойно и без съществени валежи или температурни промени. В средата на следващата седмица от североизток ще започне да нахлува студен въздух.

Температурите ще започнат да се понижават и минималните в много райони ще бъдат отрицателни, а дневните – до няколко градуса над нулата. В средата на месеца температурите над Балканите ще бъдат по-ниски от обичайните с от 3 до 6-7 градуса.

Застудяването може да докара и сняг, разбра Магазина за Новини.

“Въпросът е дали това застудяване ще съвпадне с условието за валежи. Ще прехвърчи сняг, но няма да е онзи, който повечето чакат, за да извадят шейните. Трудно е да се осъществи такъв сняг до 20 ноември. През ноември все пак ще има някаква зима”, прогнозира климатологът доц. Симеон Матев от climateka.bg.

Иначе този уикенд ще се радваме на меко време. Утре през деня облачността ще намалява до незначителна. В източните райони ще продължи да духа слаб вятър от североизток.

Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса. До следващата сряда сутрин минималните температури ще са най-често от 2-3 до около 7 градуса, а дневните – от 10 до 16.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *