Ветеринарният лекар д-р Николай Николов от Трън: Магарешкото мляко бори коронавируса

Ветеринарният лекар д-р Николай Николов от Трън: Магарешкото мляко бори коронавируса
28 Shares

Лаборатория да потвърди лечебните му качества, зове собственикът на ферма за дългоухи животни

Магарешкото мляко има неподозирани лечебни качества срещу коронавируса! То укрепва имунитета, дава сила и енергия и помага в битката срещу опасната зараза.

В това е убеден ветеринарният лекар от Трън д-р Николай Николов. Медикът има своя ферма за магарета и въпреки коронакризата, която намалява наполовина неговите животни и от 11 на 6, успява да закрепи положението и да се грижи за останалите, научи Магазина за Новини.

Ветеринарният лекар д-р Николай Николов от Трън„Минах 72 години и отскоро започнах да пия редовно магарешко мляко. Оттогава се чувствам много по-свеж, бодър, трудоспособен, сякаш все едно ще литна скоро. Това никога не е било, а не съм първа младост. Никога в последните десетилетия не съм се усещал толкова енергичен, зареден и с добър тонус“, категоричен бе пред „България Днес“ пенсионираният ветеринарен медик.

„От един месец пия редовно магарешко мляко, за да усетя какво действие ще има и как ще ми се отрази. Бях отпаднал, загубих сили и не можех да си върша работата в нормалния ритъм. 30 дни по-късно направо хвърча като вертолет, чувствам се отлично“, доволен е от въздействието на магарешкото мляко д-р Николай Николов

Д-р Николай НиколовЗа да не останат думите му нечути, д-р Николов предлага свойствата на лековитото магарешко мляко да се изследват в лицензирана лаборатория, която да отчете с научни изследвания до каква степен напитката е полезна за организма и доколко може да спомогне за лечението и профилактиката както на COVID-19, така и на простудните и други заболявания.

„Сигурен съм, че млякото помага особено много при т.нар. магарешка кашлица, която е един от симптомите на коронавируса. Затова нека се експериментира и да се даде на 5-6 болни в начална фаза и да се проследи въздействието на млякото върху тях“, казва ветеринарният лекар и добавя, че благотворно влияние млякото най-вероятно има и непосредствено върху белия дроб и имунитета.

Николов е родственик на голямата ни народна певица Гюрга Пинджурова, която също родом е от Трън.

Д-р Николай Николов магаретаТой произхожда от стара трънска фамилия – Бреановата, заселила се в пограничния край около 1680-1700 г. Ветеринарят, чиято баба е първа братовчедка на популярната изпълнителка, отглежда магаретата в наследствено имение в местността Китка над Трън.

Медикът е категоричен, че в съвременния свят любимото му животно незаслужено е пренебрегнато и постепенно изчезва у нас.

„Исус Христос не е влязъл в Йерусалим с кон, слон или елен, а с магаре. Неслучайно Клеопатра се е къпала в магарешко мляко, което още от древността е смятано за еликсир за дълъг живот“, категоричен е д-р Николов.

Източник: бгднес

Facebook Comments

28 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *