Валери Симеонов: Чувалите с труповете ще станат факт, лекарите ще избират кой да живее и кой да умре!

Симеонов: Да не си замине и нацията покрай мерака на Радев да си иде правителството

Не спират коментарите около сутрешното участие на лидера на НФСБ Валери Симеонов в на Нова телевизия. Както писахме той заяви, че трябва да се забранят всички обществени мероприятия и да се прецизира заповедта за посещението на заведенията.

„Имаме недостиг на лекари, по места и на болнични легла. Епидемията е много сериозна. С политически лозунги и призиви няма да стане. Трябват мерки, както и да се ограничат и училищните занимания от 4 клас нагоре. Тези деца са преносители без симптоми, които заразяват бабите и дядовците си“, коментира Симеонов.

„Премиерът сам е тежко засегнат от коронавируса. Предложих му по-сериозни мерки за държавата. След като Борисов се оправи, ще поискам Коалиционен съвет“, разкри той.

„Здравната система е опасно натоварена – пред срив. Няма политици, които да вземат непопулярни мерки и то четири месеца преди изборите“, категоричен бе Валери Симеонов.

„Лекарите са ангели в бели престилки. Всички трябва да сме съпричастни с тях. Вчера видях 8 души, натъпкани на една маса с чаши бири и ракии. Кой трябва да ги спасява – лекарите или политиците? Нека всеки да се пази“, призова лидерът на НФСБ.

„Ако продължаваме да бъдем безотговорни, лекарите ще трябва да избират кой да живее и кой да умре. Никой не иска да плаши хората, но нека се уплашат. Чувалите с трупове ще станат факт. Моят упрек е, че мерките не се затягат навреме“, допълни Симеонов.

Валери Симеонов коментира и скандала с купона за рождения ден на общинския съветник от Пловдив Кирил Търев. Припомняме, че на партито Търев е събрал 70 души, като е поканил и певици. Симеонов обвини зам.-кмета Тодор Чонов, че е бил част от скандалното празненство. Политикът от Пловдив отрече информацията.

„Ако Чонов не е бил там, ще му се извиня. Нека да изчакаме проверката. Партито е събрало политическия елит на Пловдив. Имам данни, че полицията не се е появила на сигнал за това парти. Заведението го знам задочно – имам черен списък със заведения по граждански сигнали“, разкри лидерът на НФСБ.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *