Ученици и родители скочиха на протест, уволниха учители роми

Учителка предлага да се премахне лятната ваканция и сега да се учи дистанционно!

Созополското село Росен се разбунтува заради двама уволнени учители роми. Родители и деца се събраха в двора на школото в четвъртък и поискаха оставката на директорката Антония Лазова за това че неправомерно е освободила преподавателите.

„Учителите са г-жа Сияна Иванова и г-н Бойчо Бойчев. Те познават добре децата ни и сме доволни от тях. Г-жа Иванова е израстнала в селото ни, всички я познаваме“, говореха родителите, които също са предимно роми. Те обвиняват директорката в расизъм.

Недоволните вече са събрали над 300 подписа в подкрепа на любимите си учители.

„Протестът не е заради двамата учители. Протестът е много по-голям, защото директорката въобще не знае какво прави. Да, вярно аз съм назначила въпросните двама учители. Единият е с образование НСА, а учителката е пълна отличничка трети курс в БСУ. Това са местни хора, всички ги познават. Учителката работи прекрасно. И двамата са цигани, но какво от това?“, коментира пред „Труд“ бившата директорка на училището Фани Черноглазова.

Тя се оплака, че са заключили пред нея училището и не са я допуснали вътре, при положение че е работила 20 години в него като директор.

Началникът на РУО в Бургас инж. Виолета Илиева не е открита за коментар по случая.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *