Столична болница е дискотеката, в която болни роми хвърлят гьобеци!

Столична болница е дискотеката, в която болни роми хвърлят гьобеци!

Установени са лечебното заведение и участниците във видеото, показващо „пациенти“, чието поведение не кореспондира с необходимост от хоспитализация, съобщиха преди минути от Министерството на здравеопазването.

По данни на МВР се касае за столично лечебно заведение, сключило договор с дружество, чиято дейност е свързана с набирането на участници в клинични проучвания на лекарствени продукти. Извършените оперативно-издирвателни мероприятия са установили, че лицата от видеото са именно участници в клиничното проучване, което няма общо с COVID-19.

Във връзка с клиничното проучване на ИАЛ е възложено да извърши проверка.

Коя е болницата, в която роми друснаха кючек? Здравният министър вече знае

Припомняме, става въпрос за грозното и меко казано смущаващо видео, което се появи в социалните мрежи преди дни и което ни показа как роми друсат кючеци пред погледа на медицинска сестра в болнична стая, успя да възмути не само потребителите на Facebook, но и здравния министър. Оказа се, че любителският клип с мургави мъже, на който се вижда как те си спретват купон в отделение на болница в разгара на COVID кризата, когато свободни легла трудно се намират за нуждаещите се пациенти, е стигнал до д-р Костадин Ангелов.

„Знам този клип, изгледах го. Трудно ми е да коментирам неща, които са неприемливи. Или си болен, или не си. Неофициално знам и болницата. Чакам днес официалния отговор от МВР. Ще разберете лечебното заведение и мерките, които ще бъдат предприети“, коментира днес проф. д-р Костадин Ангелов.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *