Обрат в Щатите! Тръмп губи изборите, бюлетините в негова полза изчезнали

Обрат в Щатите! Тръмп губи изборите, бюлетините в негова полза изчезнали

Обрат при преброяването на гласовете за президент на САЩ може да спечели победата на Байдън. Към момента преднината е на негова страна.

Американският президент Доналд Тръмп пък заяви, без да представи доказателства в подкрепа на твърденията си, че преднината, която е имал в няколко ключови щати, „магически“ е изчезнала през нощта, предаде ДПА. Резултатът от президентските избори остава неясен, допълва агенцията.

„Снощи водех, често убедително, в много ключови щати, почти всички управлявани и контролирани от демократите. После, един по един, те започнаха магически да изчезват, когато бяха преброени внезапно появили се бюлетини. Много странно, а анкетьорите, които правеха екзит пол, представиха всичко напълно неправилно“, написа Тръмп в Туитър.

Това е първият туит на Тръмп, след изявлението му през нощта, когато каза, че е спечелил изборите и обяви, без да привежда доказателства, че е налице „огромна измама“, като заплаши да прехвърли битката за спечелване на изборите в съда.

Почти по същото време, когато се появи туитът на Тръмп, кандидатът на демократите Джо Байдън призова за търпение и написа в Туитър „Няма да спрем, докато всеки глас не бъде преброен“./ Вестник Марица

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *