Д-р Симидчиев: Ако усещате тези симптоми в момента, най-вероятно имате коронвирус!

Д-р Симидчиев: Ако усещате тези симптоми в момента, най-вероятно имате коронвирус!

Нарастването на броя на пациентите ще постави всички под напрежение. Това заяви в ефира на Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев.

„Когато има много заразени, неминуемо се заразяват и хора, които са изключение. Може да са такива с генетични особености например”, каза той.

„В момента имаме разразяващ се пожар. Трябва да го ограничим – маски, хигиена на ръцете и дистанция. Това трябва да стане задължително, за да спрем този епидемичен пожар”, заяви Симидчиев.

Според него трябва да бъдем общност, да не сме разделени.

„Когато имате запушен нос, драскане в гърлото или температура, имайте предвид, че ние работим в медицината и с предварителна вероятност. В момента няма други заболявания в този месец, които да предизвикват такива оплаквания. Няма грип А в момента и .н.

Ако имате тези симптоми, най-вероятно имате коронвирус. Потърсете лекар и си стойте вкъщи. Не разпространявайте вируса”, каза той.

„Когато човек има само температура, няма затруднения в дишането и няма други сериозни симптоми, може просто да се изолира и карантинира. Ако има проблеми с дишането и по-сериозни симптоми, е редно да се повика Бърза помощ”, каза той.

„Помещенията, които не се проветряват, увеличават риска от зараза. Частиците, които се отделят, докато говорим, стоят известно време във въздуха. Важно е да има циркулация на въздуха. Все пак основният риск е на близко отстояние и говорене без маска. Просто трябва да имаме адекватно поведение към обстановката, която изисква да се пазим един друг”, каза Симидчиев.

„К-19 е опасен за хора в рискови групи, за останалите този вирус не е толкова опасен. Просто вече вирусът се разпространява неконтролируемо”, заяви той.

Той заяви, че упражнението, показано от д-р Ботев наистина работи, особено при по-тежки случаи, защото така белите дробове работят под по-малко налягане.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *