Валери Симеонов изригна: Вече се мре яко, трябва пълно затваряне!

Валери Симеонов: Да се налагат жестоки санкции на медицинските лица, които отказват да работят!

Възможно е и Народното събрание да работи дистационно. Надявам се да не се стига до тази крайна мярка, но броят на депутатите заразени с COVID-19 расте и това е много неприятно. В парламента спазваме мерките, но утре на Председателски съвет ще поставя въпроса как ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е необходим един буферен период да свикнем, но съм убеден, че няма да има проблеми.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„Ние от Обединени патриоти (ОП) сме категорично за предложението на здравния министър и ще подкрепим задължението всички болници да открият COVID отделение. Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, но се оказа вярно, че ще се мре яко. Аз съм категорично за по-твърди мерки. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втърдяват мерките. Аз съм твърдо за пълно затваряне и подкрепям изцяло мнението на специалистите. В крайна сметка има едно по-важно нещо от икономиката и това е човешкия живот“, обяви още той.

„Аз много добре разбирам проблемите на малкия и среден бизнес. Държавата не е спирала да подпомага отговорно бизнеса. Не говоря за това. Говоря за ограничаване и забрана на всякакви обществени прояви и грубото потъпкване на мерките. Всички видяхме снощи какъв чалга купон си спретнаха в една пловдивска дискотека – без маска, без дистанция. Това е недопустимо. Това заведение трябва да бъде затворено, а не да се гали с перце и да получава минимални глоби. Най-лошото е, че в това заведение са били един зам.-кмет на Пловдив и шеф на Напоителни ситеми. Полицаите три пъти са ходили и са вдигали ръце, защото вътре са били тези хора. Аз лично ще питам вътрешния министър за трите проверки и защо е погазен закона. Ето точно това грубо погазване на закона от ръководни лица дразни хора. Това заведение е можело да бъде затворено само по закона за шума, да не говорим за извънредното положение, в което се намираме, и неспазването на противоепидемичните мерки. Не трябва да се критикува само и единствено държавата. Мерките са правилни. Виждате какви глупости свършиха в Западна Европа“, даде пример Симеонов.

„Преди малко излезе новината, че се увеличават заплатите на лекари, сестри, полицаи, детските надбавки също се увеличават. Ние ще гласуваме тези промени в бюджета. Не искам да въобще да коментирам глупостите, че това е предизборен бюджет. Какво трябва да правим? Да не подпомагаме хората? Всички управляващи трябва да носят отговорност и аз мисля, че го правим. При нашето управление пенсиите се вдигнаха 5 пъти. Това показва, че си изпълняваме предизборните обещания. Ние в Обединени патриоти сме горди с това. Горди сме и с оградата по границата с Турция и прекъсването на порочната практика олигарси да въртят незаконен бизнес, като единият от тях трябваше вече да е в затвора, но успя да избяга. Аз нямам проблем да не съм в парламента. Хората ще преценят и ако искат, ще гласуват за нас“, завърши Валери Сименов.

Източник: epicenter.bg

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *