Румен Радев: Този, който изгони сестрите и лекарите от България, сега ще ни спасява!

Румен Радев: Този, който изгони сестрите и лекарите от България, сега ще ни спасява!

Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната невъзможност на българското правителство да се справи с пандемията, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

„Виждате, че докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат прегледани, да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, пак ни обеща, че ще ни спасява“, допълни той.

Държавният глава призова хората да спазват мерките, да пазят себе си и своите близки, да укрепват имунитета си и да не разчитат на телевизионни спасители. Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери, кравеферми и т.н. беше изпуснато важно време за много отговорни действия, а също и за непопулярни действия, пише Актуално.

Правителство, което цели да оцелее от ден за ден, не може да предприеме такива мерки, коментира още президентът. Многократно призовавах правителството да подаде оставка с ясен мотив – не може правителство, което е с единствена цел собственото си оцеляване да води България през такава криза, заяви държавният глава.

Според него след пропуснатото ценно време „виждаме панически мерки, комсомолски ентусиазъм“. Затова и Радев призова хората да спазват мерките, да укрепват имунитета си „и да не разчитат на телевизионни спасители“.

По отношение на Северна Македония

Твърдо за Северна Македония България трябва да се бори за това преговорната рамка за Северна Македония по пътя ѝ към ЕС да е обвързана с рамковата позиция на Народното събрание по темата с ясни гаранции за спазването на принципите, заложени в Договора за добросъседство.

Ако това не се случи – да бъда Членството на Северна Македония в ЕС е изключително важно и България го е подкрепила, но трябва да имаме ясни гаранции, че нашето единство като нация и нашето културно-историческо наследство няма да бъдат поставени под въпрос от външни фактори“, категоричен беше Радев. Какво не можем да си позволим при сегашната ситуация с обидни за страната ни текстове в учебници, по паметници и т.н.?

„Да легитимираме омразата към България“ и „да ипотекираме нашата национална идентичност“, отбеляза Радев.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *