Борисов към Румен Радев: Мутафчийски му лекува хората, а той продължава да размахва юмрук!

Борисов към Румен Радев: Мутафчийски му лекува хората, а той продължава да размахва юмрук!

Премиерът Бойко Борисов, който се лекува от COVID-19 в Бояна, отново скочи на президента Румен Радев. По-рано държавният глава обвини кабинета в панически действия за справяне със здравната криза. Борисов обаче не му остана длъжен и го захапа за това, че именно Радев е този, който не е спазил препоръките на шефа на ВМА и началник на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски учението на СВ на полигона „Корен“ миналата седмица да не се провежда.

Kад 150 са заразените армейци в поделение, участвало на учението, а още поне 70 са болните от друго.

„Не приемам оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Мутафчийски учението на „Корен“ да не се провежда. ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук – с какво право? И аз мога да отговоря подобаващо, но това няма да помогне на държавата. Редовните избори наближават, тогава ще си премерим възможностите и ще стане ясна оценката на хората.

Гарантирам, че кабинетът ще осигури финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата и да има стабилност. Продължаваме да работим върху мерките, за да помагаме на хората“, каза Борисов.

„Ние се борим за хората, да измъкнем държавата от здравната, икономическата и социалната криза. В тази тежка ситуация хората имат нужда от подкрепа. И особено всички онези българи, които работят на първа линия срещу вируса. Те трябва да знаят, че сме зад тях. Затова депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще внесат изменения между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет, които предвиждат:

· 237 млн. лв. за увеличение на възнагражденията на медиците. Лекарите ще получат допълнителни 600 лв. към заплатите си, сестрите – 360 лв., а санитарите – 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 000 медици.

· 15% ръст на заплатите на служителите в системата на МВР. Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души.

· Допълнителни 143 млн. лв. за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки. С тази мярка ще подкрепим 710 хил. деца.

Мигнюз

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *