Защо на 70 години не гледам телевизия и съветвам всички да направят същото!

Защо на 70 години не гледам телевизия и съветвам всички да направят същото!

Добър ден, читатели на блога „Пенсиониран блогър“!

На 60 не гледам телевизия. И не ви съветвам да правите това. Сега ще ви кажа защо. Между другото, пишете в коментарите, ако гледате телевизия, колко често и кои са любимите ви предавания най-обичани и интересни?

Освен това, до 50 години, все още можете да се отдадете на тези забавни програми. Но, по-близо до 60 и повече години, е по-добре да изоставим телевизора.

Защото телевизорът не развива мозъка. И в крайна сметка, постоянното гледане на телевизия допринася за деградацията и последвалата сенилна деменция. Ако чувствате, че сте малко „тъпи“ (ако мога така да кажа), ако паметта ви е нарушена и забелязвате това, тогава намалете гледането на телевизионни програми.

Телевизионните предавания не ни развиват. Те помагат само ако нямате абсолютно никаква работа и трябва по някакъв начин да засилите самотата и безделието си .

Телевизията е като друга реалност. Потопени сме в проблемите на други хора, в историите на други хора и в същото време забравяме за себе си. Започваме да наддаваме на тегло, започваме собствените си отношения с близки. Живеем странен живот и това не е наред.

Препоръчвам на всеки от вас да намери нещо по свой вкус или да започне да изгражда отношения с любимите си хора, за да не бъдете привлечени към телевизора.

Не гледах телевизия дълго време. Ако имам нужда от нещо тематично, влизам в интернет и намирам.

По-добре е да гледате какво е добре за вашето здраве или какво развива мозъкът (например документални филми).

Пишете в коментарите, какво гледате най-често по телевизията или напълно сте се отказали ?

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *