Деси Плевнелиева съкруши Радев и посече много лошо Мангъров

Деси Плевнелиева съкруши Радев и посече много лошо Мангъров

Деси Плевнелиева изрази съгласие, че битката между двамата големи мъже в държавата – премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев, ще продължи до следващата година, когато ще има важни избори. Тя обаче подчерта, че именно Радев е започнал войната.

Това тя направи в ефира на Нова тв.

„Този президент е всичко друго, но не и обединител на нацията. Недопустимо е да излезе с вдигната ръка, стисната в юмрук, каза Деси Плевнелиева, визирайки негативизма на Румен Радев, който непрекъснато нагнетява напрежение.

Не намирам за нормално президентът на една страна да иска оставката на премиера и главния прокурор, каза още тя.

Радев само би спечелил, ако изненада с нещо позитивно. Досега не сме чули друго освен критики към управляващите. Да даде поне работещо решение или да похвали с нещо, тези управляващи са направили и добри неща, предложи г-жа Плевнелиева, която изтъкна, че съпругът й Росен Плевнелиев е бил диалогичен, докато е бил на поста.

„Нека не забравяме кой даде старт на всичко това. При полагането на клетвата си Радев даде на парламентарните групи срок от една седмица.

От ден първи той избра конфронтацията. Няколко пъти Борисов се опита да подаде ръка. Не смятам, че мандат на президент или премиер трябва да бъде подчинен на такъв вид битка. Битката при тях трябва да е за народа“, каза още Плевнелиева.

Деси Плевнелиева коментира и темата с коронавируса и мерките, предприемани за неговото овладяване.

„Живеем в интересни времена. Случват се неща, които сме гледали само по филмите.

За съжаление, в паниката си, хората са готови да повярват на много конспиративни теории. Лошо е и, че не всички лекари са на една позиция.

Ако обаче не вярваме на тези у нас, е добре да видим какво се случва по света. Световни научни центрове като Оксфорд, Харвард и Робърт Кох не може да грешат.

Те категорично казват, че вирусът е много страшен. Маските и спазването на дистанция са от изключително значение“, каза Деси Плевнелиева.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *