Мадам Мулти скъса с миналото: От 9 години не е стъпвала на гроба на мъжа си, не иска да знае кои са родителите й

Мадам Мулти скъса с миналото: От 9 години не е стъпвала на гроба на мъжа си, не иска да знае кои са родителите й

Преди да стане съпруга на един от най-влиятелните мъже у нас, Дарина Павлова е живяла на ръба на мизерията. Публична тайна е, че тя е осиновена още като бебе от бедно семейство от Казанлък. Родителите й Калчо и Донка Колеви били работници воръжейната фабрика „Арсенал”. Те я взели от дом за изоставени деца, но Дарина никога не потърсила истинските си родители, макар че имала тази възможност, научи HotArena.

Мадам Мулти подозирала, че мургавият й тен не е случаен и се страхувала, че истината само ще я нарани. Когато през 1963 г. взели Павлова от дом, тя била още бебе. Кръстили хлапето Даринка, на дядо й Демир от село Милево. Даринка израснала като единствено дете в семейство Колеви. В него моралът бил задължителен, а закъсненията след 20 вечер – строго забранени. Тя от малка знаела, че Калчо и Донка не са биологичните й родители, категорични са близки на семейството. Дарина виждала, че помежду им няма прилика и във външния им вид, както и в характерите им. Именно затова тя никога не забравяла откъде е тръгнала и си грижела всеотдайно за най-близките си хора.
Въпреки, че осиновителите на Мадам Мулти не били богати и не й предложили охолен живот, те истински я обичали. Майката на Дарина издъхнала от рак, когато тя била едва на 16 години. След това за нея се грижил единствено татко й Калчо. „Той беше истински добър човек. Въпреки че знаех, че не би е биологичен баща, за мен той е единствения татко”, казва години по-късно тя.

Мечтата на Дарина била да стане балерина, но татко й не успял да задели достатъчно пари, за да плаща месечната такса в местната школа. Когато завършила средното си образование, бъдещата Мадам Мулти започнала работа в градската оръжейница, където някога се трудели и родителите й.

Дарина била обща работничка в цех, където се сглобявали част от изделията, съставляващи оръжията. Всяка сутрин метяла пода и забърсвала с кофа с парцал помещенията на работниците. Междувременно започнала да участва в самодейни театрални състави. Само след няколко месеца работа тя успяла да спести достатъчно пари и отпрашила за столицата, за да учи във ВИТИЗ. Майка й и баща й били категорично против, но вироглавата и амбициозна Дарина избягала от дома им.
Преди да получи ролята на манекенката в култовата драма „А сега накъде?”, Дарина заработвала и като фотомодел. Позирала за социалистическите списания „Лада” и „Жената днес”, представяла тоалети по телевизията, участвала в ревюта пред съпругите на партийди велможи. Така попаднала в столичната бохема, където още се носят легенди за освободения й нрав.

Върнала се в родния си град години по-късно, за да изпрати баща си в последния му път. Той починал през 2012 г. след продължително боледуване. Възрастният мъж издъхна в самота на 86 години. Той категорично отказал да емигрира в САЩ при дъщеря си и да започне лечение на множеството болести, които го измъчвали. Дарина наела болногледачка за баща си. Калчо издъхнал в ръцете на жената, която полагала грижи за него. Въпреки, че милионерката все по-често се прибира в България, тя не се отбивала в родния Казанлък, тъй като след смъртта на родителите й нищо вече не я свързвало с града.

Освен в родния си град, Мадам Мулти не е стъпвала и на гроба на покойния си съпруг. Съпругата на застреляния на 7 март 2003 г. бос на „Мултигруп” Илия Павлов бе у нас за последен път през 2015 г. Тогава милионершата прекара 2 месеца в София, за да журира в „България търси талант”, но не намерила време да отскочи до Арбанаси. За последен път вдовицата била засичана да пали свещ на гроба на покойния си съпруг пред 2011 г. Тогава тя се появила в Арбанаси, но не на годишнината от смъртта му, а за рождения му ден на 6 август. Тогава Дарина кацнала инкогнито на летище Горна Оряховица с фалкон. Днес охраната на резиденция „Арбанаси Палас” зорко бди и връща туристите, решили да се поклонят пред Павлов и да се отбият до параклиса му. Единственият, който не пропускал панихидите в памет на покойния милионер, е баща му Павел Найденов, свидетелстват от манастира „Свети Николай Чудотворец”, който е в съседство с луксозния му вечен дом.

Преди 17 години от църковната обител бе прокудена монахиня, която се бе разприказвала пред медиите, че Дарина не е уважила помена за 40 дни на съпруга си. За да парира слуховете, че е забравила за Илия Павлов, вдовицата започна да почита годишнините от смъртта му в социалните мрежи. Неотдавна Дарина публикува снимки от тяната сватба през 1990 г. На тях се вижда как Илия Павлов слага халката на ръката й, а Дарина написа, че любов като тяхната идвала веднъж в живота и те били идеални един за друг.
Всъщност не убитият бос на „Мултигруп”, а Иван Славков е бил първият известен богат любовник на Дарина, категорични са паметливи нейни състудентки. И до днес те си спомнят как Батето я вземал след лекции със сребристия си „Мерцедес” S-класа, единствен по рода си в страната, за да я води по партийни купони и светски вечеринки. Тя дори придружавала Батето на важни държавни визити и командировки.

„Не говоря по вестниците за жените, с които съм бил. А че Дарина беше готино парче, спор няма. Казвахме й Розичката – и аз не знам защо, може би защото беше от Казанлък, от града на розите”, коментираше в типичния си стил пред медиите покойният зет на Тодор Живков.
В средата на 80-те години Дарина станала студентка във ВИТИЗ. Студентският живот за бедно момиче от провинцията бил много труден. Тя се залюбила със софийския тарикат Данчо Ташев, който имал криминално минало. Любимият на Дарина имал и много тежък проблем – наркотиците. В онези години единици били наркоманите в социалистическа България и всички се водели на отчет в милицията. По тази причина и Дарина редовно била привиквана за справки от униформените. Смята се, че именно тогава тя е вербувана за агент на Държавна сигурност. Неотдавна стана ясно, че милионерката е била регистрирана като съдържател на явочна квартира под псевдоним „Антена” към Първо главно управление на ДС. До ден днешен тя не е коментирала отношенията си със службите. Късметът й се усмихнал едва, когато срещнала Илия Павлов. Двамата се оженили през 1990 г., въпреки че бащата на Илия бил категорично против, пише Уикенд.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *