Почистването на пералнята е от основно значение за истински чисти дрехи-ето как да го направите

Почистването на пералнята е от основно значение за истински чисти дрехи-ето как да го направите

Поздрави на всички! Любимият ни дом получава вода от кладенец. Пробиха го (кладенец) във “варовик”, а твърдостта му е твърде висока. Поради това трябваше да поставя много филтри в къщата и дори отделна филтърна система за питейна вода.

Малко скъпо е да поставите филтър върху уреди като пералня или съдомиялна машина – така или иначе се използват препарати за отстраняване на накип. Но в пералнята има такова място, където втвърдяващите агенти не попадат – това са контейнери за зареждане на прах и балсам.

С течение на времето, дори за една година, тези джобове на пишещата ни машина бяха покрити с твърдо варово покритие.

Опитах се да измия продуктите, които бяха в банята – като цяло нищо не помогна. Особено в далечни места, където могат да се поставят само пръсти. След това реших да го измия с разтвор на лимонена киселина.

Но лимонената киселина не помага. В случай помага по проста причина – вряща вода с „лимон“, а високата температура ускорява реакцията. Но това няма да работи в пишещата машина, тъй като се охлажда бързо и не се излива, така че да не изтича през задната страна на контейнера без стена.

Затова дойдох с по-кардинална идея – да използвам оцета като по-агресивна киселина и така че разтворът с оцет да не се изтича в машината, използвах обикновени гъби за миене на съдове. Първо, той изоби изобилно стените на „джобовете“, сложи плътно гъбите и ги напои с оцет. Извадих контейнера вътре в машината, така че да мирише по-малко.

Пет часа по-късно бях доволен. Цялата плака лесно се отстранява с гъби и дори жълтите петна са перфектно избелени. Сега е удоволствие да гледате.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *