Ето как да изхвърлят никотина от тялото си пушачите

Ето как да изхвърлят никотина от тялото си пушачите

Едва ли има човек, който да не е наясно колко е вредно пушенето. Въпреки това за голяма част от пушачите не е никак лесно да се откажат от този порок.

Тук е моментът да споменем, че никотинът не само уврежда сериозно белите дробове, но и повишава кръвното налягане със завидно бързи темпове.

Освен това имайте предвид факта, че дори и да спрете да пушите от днес, то действието на никотина ще продължи да оказва негативен ефект върху организма ви още няколко години.

никотина
Как да изхвърлим никотина от организма си?
Въпреки това съществува начин, който може да сведе до минимум негативния ефект от никотина. Разбира се, нужно е да положите малко усилие, за да промените начина си на живот и да започнете да се храните по-здравословно.

Тези малки промени ще ви помогнат да изхвърлите част от никотина, натрупал се в организма ви.

Ето и списък с най-добрите храни, които ще ви помогнат да постигнете този резултат:

Сок от моркови

Вероятно не знаете, но всеки път, когато запалите цигара, никотинът остава в устата ви за три дни, без значение дали я изплаквате с вода или пък си миете зъбите. Излишно е да споменаваме, че никотинът уврежда сериозно кожата.

В същото време е всеизвестен фактът, че сокът от моркови е богат на витамини А, В, С и К. Този набор от витамини е изключително ценно оръжие за отстраняване на никотина от организма. Освен това прочистват и кожата.

Броколи

Те са изключително богати на витамините В5 и С. Добре е броколите да присъстват редовно в менюто ви, тъй като отстраняват успешно големи количества от никотина, попаднал в организма ви. Трябва да се отбележи, че никотинът намалява сериозно нивото на витамин С в организма.

Портокали

Портокалите или пък сокът от тях съдържат голямо количество витамин С. Редовният прием на този цитрусов плод ще подобри метаболизма ви и ще ви избави от голяма част от стреса, натрупан през деня.

Киви

Този цитрусов плод е изключително богат на витамините А, С и Е. Нивата на тези витамини намаляват ударно при хората, които пушат редовно.

Този чудотворен цитрусов плод ще повиши значително нивото на тези витамини в организма ви. Освен това ще елиминира немалка част от никотина, натрупал се в тялото ви.

Вода

Пушенето дехидратира сериозно организма. Учените дори твърдят, че приемът на по-сериозно количество вода може не само да прочисти организма ви от никотина, но и да ви помогне да спрете пушенето.

Източници:woman.ru, Pixabay.com

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *