Оцетът ще ви помогне всички ваши болести да изчезнат! Ето как!

Оцетът ще ви помогне всички ваши болести да изчезнат! Ето как!

Както всички знаем, оцетът не е само средство, което се използва в кухнята или прането на някои от любимите ви дрехи. Той има много повече предимства и ние ще ви ги представим още днес. Този продукт ще ви донесе невероятни ползи, просто го използвайте веднъж седмично за краката си – да, за краката, дори ако това ви звучи малко странно.

Въпреки че миризмата му е неприятна за мнозина, се оказва, че този продукт ще ви помогне да премахнете бактериите и микробите, които могат да ви засегнат. За да се отървете от мазолите, само трябва да потопите краката си в смес от равни части оцет и вода в продължение на 45 минути (за предпочитане топла вода), и след това да изтриете краката си с пемза. Ще видите колко бързо мазолите ще изчезнат и кожата ви ще стане мека. Ако искате да знаете как да го използвате, продължете да четете и ще научите за неговите предимства. Надяваме се да ви хареса.

Чудеса за краката

Основният герой в тази рецепта е нищо повече от известния ябълков оцет. Тази процедура за лечение на краката в оцет се нарича вана за крака. Разбира се, вече сте чували за тази техника, която се използва от много години във всички части на света и това е благодарение на предимствата, които има. Оцетът можем да използваме в борбата с респираторните проблеми, храносмилателната система и дори да отслабнем. В зависимост от начина, по който го използваме и с това, което го комбинираме, резултатите могат да бъдат забележителни.

Тази вана за крака се състои от топла вода и можем да добавим билки, подправки или дори ароматни соли.

Причините за използването на ваната за крака с ябълков оцет са, че краката са мястото, където се натрупват повечето микроби, тъй като през повечето време са затворени и нямат много оксигенация. Този вид бактерии може да причини ужасни мазоли, сухи крака, грапавост и дори инфекции.

Когато приложите това лечение, краката ви ще бъдат дезинфекцирани и можете да сложите край на гъбичките и микробите, които причиняват неприятна миризма.

Процес:

Загрейте вода до 15 и 18 градуса. Не трябва да е много гореща, излейте водата във вана или съд, където можете да поставите краката си, за да ги накиснете и добавете пълна чаша ябълков оцет. Ако предпочитате, можете да добавите няколко капки етерично масло от лавандула за по-добър аромат и да стимулирате съня си. Направете ваната за 15 минути и всичко е готово.

Наред с другите приложения на ябълковия оцет, той ни помага да се борим с пърхота, облекчава болките в гърлото, премахва неприятните миризми от дома и намалява неприятната миризма в обувките.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *