Бойко Борисов разплака цяла България: Знам, че майка ме гледа отгоре и ме пази

Бойко Борисов разплака цяла България: Знам, че майка ме гледа отгоре и ме пази

На 10 октомври се навършиха 21 години от смъртта на майката на Бойко Борисов – Венета Борисова,. За последно премиерът сваля завесата на душата си публично през 2014 г., когато излива чувствата си за най-голямата загуба в живота си.

Тогава, навръх черната за него и семейството дата, той посвещава на майка си красиви слова. Публикува ги в официалната си фейсбук страница, придружени от портрет на Венета, на който тя е изобразена като момичето с ябълките – известна творба на Владимир Димитров– Майстора. Към картината на 10 октомври 2014 г. Борисов пише: „Преди 16 години на днешния ден ни напусна мама Мецанка.

Много я обичах и ми е много тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше – „никога не прави това, което на теб не искаш да ти се случи”. До ден днешен от този принцип се ръководя в действията си. Благодарение на нея съм това, което съм. Знам, че тя ме гледа отгоре и е важно за мен да одобрява моите решения“.

Венета Борисова е била дългогодишна учителка. И до ден днешен всички в Банкя си спомнят за нея само с добро.

На нея е кръстена и единствената дъщеря на министър-председателя. В редките случаи, в които той си е позволявал да говори за семейството си, Борисов е споделял, че майка му си е отишла след неравна борба с рака. През 2017 г., покрай скандала с мораториума върху лекарствата, премиерът каза: „Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме, за да ѝ купуваме молекула за борба с рака“. Д-р Красимира Иванова, по-голямата сестра на Бойко Борисов, също преди време разказа за трудните моменти в дома им.

„Моето семейство мина през целия този ад. Баща ни почина, заразен с хепатит С след кръвопреливане. С майка ни беше много тежко – имаше тежка форма на рак и търсихме алтернативни методи на лечение. Беше диагностицирана късно, когато имаше метастази в цялото тяло“, сподели пред Нова телевизия сестрата на премиера.

Борисов е категоричен, че е имал трудно, но много щастливо детство. Майка му Венета била строга, но справедлива. Тя шеговито го наричала „картофено момче“, защото много обичал да си хапва пържени картофи, но нарязани на кубчета. И децата, и възрастните в семейството му били трудолюбиви. Гледали сами животни, царевица и картофи. Премиерът и до ден днешен живее в къщата в Банкя, в която я роден и пораснал. Източник: БРАДВА

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *